Tennisvereniging Van Nispen....

...een tennisclub met een bijzondere identiteit

Eigen identiteit
Steeds vaker, als wij namens onze club toekomstige sponsors bezoeken raken deze onder de indruk van de organisatie binnen onze tennisclub. Gedragen door vrijwilligers is er een tennisclub met een eigen identiteit ontstaan. Deze identiteit is ook weergegeven en verdedigd bij de gemeente tijdens de overnamebesprekingen. Het is van het grootste belang dat we deze eigen identiteit behouden voor de toekomst op ons nieuwe tennispark.

Wat is er in de jaren gebeurd in onze vereniging?
We gaan terug naar 1985 toen de gemeente het bestuur te kennen gaf, dat zij voornemens was om de tennisparken in de gemeente Noordwijkerhout te willen privatiseren. De gemeente wilde niet langer geconfronteerd worden met negatieve financiƫle resultaten van tennisverenigingen binnen de gemeente. Dat dit niet bij onze vereniging aan de orde was werd bevestigd, maar er kon geen onderscheid gemaakt worden. Tennisvereniging Van Nispen heeft vervolgens op een positieve manier meegewerkt aan deze privatisering. Vanaf die tijd werd een basis gelegd om de club te leiden en te onderhouden door vrijwilligers.
Het is nu inmiddels zo dat 1 op de 3 seniorenleden vrijwilligerswerk doet voor onze club. Dit geeft onder meer veel betrokkenheid van de leden bij de tennisclub, het 'onsgevoel' is heel groot. Je ziet daarom ook veel trouwe leden die lid blijven, ook als ze ver buiten de Zilk wonen. Bovendien is het beleid van de club dat iedere inwoner van de Zilk lid moet kunnen worden goed gelukt, Dit heeft het gevolg dat een groot percentage van de inwoners van de Zilk lid is van de tennisvereniging of van de de voetbalvereniging, maar vaak ook van beide.

Een gezonde, populaire en financieel onafhankelijke club
Opvallend is ook dat er veel vakmanschap aanwezig is onder onze leden. Deze kwaliteiten worden feilloos gescout door onze huidige voorzitter en ingezet voor de vereniging. Ons model en uitvoer hiervan is inmiddels ook bij de nationale bond doorgedrongen: onze voorzitter is gevraagd en inmiddels ook actief als voorzitter van de KNLTB afdeling Leiden. Logisch omdat wij thans een gezonde, populaire en financieel onafhankelijke club zijn geworden waar drie generaties zich thuis voelen.

Hulp en sponsoring
Hulp: er zijn voortdurend mensen of middelen nodig om tennisvereniging Van Nispen gezond te houden!
Er is een aantal vacatures vrijgekomen of binnenkort beschikbaar bij de diverse commissies. Geef a.u.b. aan bij onze voorzitter of u tijd en kwaliteiten beschikbaar heeft om onze club te kunnen ondersteunen.
Sponsoring: door onze ledensamenstelling en de ligging van De Zilk zonder winkelcentra, zijn wij een aantrekkelijk podium geworden voor ondernemers (reclame via sponsoring).
Heeft u budget voor reclame voor uw bedrijf via onze vereniging, of heeft u relaties, die wellicht iets voor onze tennisvereniging kunnen betekenen? Wij komen graag langs om de (moderne) mogelijkheden te bespreken.
Of neem contact op met onze sponsor commissie: [email protected]